Draka

Draka introduceert een speciale range van duurzamere kabeloplossingen: Draka E-LINE. Met de nieuwe productlijn speelt Draka in op de groeiende vraag naar duurzame alternatieven voor de meest gebruikte kabeloplossingen. VD installatiedraad krijgt als eerste product een duurzamer alternatief. VD E-LINE is een primeur voor  de Nederlandse bouw- en installatiebranche en de aftrap voor een complete range van duurzamere kabeloplossingen voor laagspanningsinstallaties.

Draka wil ieder jaar nieuwe types aan het E-LINE portfolio toevoegen om uiteindelijk een volledig portfolio aan duurzamere kabeloplossingen voor laagspanningsinstallaties te kunnen aanbieden. In 2023 komen er E-LINE varianten voor VULT installatiekabel, Profit voorbedrade buis en Barnicol giethars. De duurzame aspecten kunnen per product verschillen.

 

Duurzame ingredienten

De duurzame ingrediënten variëren per E-LINE type, maar er zijn wel een aantal hoofdthema’s die de grootste impact hebben op het reduceren van de Co2 voetafdruk. Zo wordt er gekeken naar biobased en gerecyclede grondstoffen, lokale productie met hernieuwbare energie, duurzame verpakking, zero-emissie transport naar klanten, hergebruik van haspels en recyclebaarheid van het product.

VD E-LINE kenmerkt zich door 100% gerecycled koper, biobased isolatie, een Octabox verpakking die recycled en recyclebaar is en er wordt 75% minder plastic wikkelfolie gebruikt voor pallets.

Draka VD E-Line New Horizon