Meer weten?

Contact

Erik Koremans

Directeur Material Balance

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans

Urban Mining Collective

Urban Mining Collective

Partners van New Horizon Material Balance hebben eenzelfde circulaire missie. Zij treden daarom naar buiten als het Urban Mining Collective (UMC).

Het UMC gebruikt de stad als bron. Ze maakt grondstoffen en materialen uit slooppanden geschikt voor hergebruik. Samen werken we aan de transitie richting een circulaire bouweconomie.

MINDER CO₂. MEER BOUWEN.

De woningbouwopgave in Nederland is ongekend groot. Grote kans dat we de gestelde aantallen niet halen. Tijd dus om te kijken hoe het wél kan.

Wij vallen daarom maar meteen met de deur in huis: we gaan mogelijk maken dat er meer gebouwd gaat worden en tegelijkertijd minder CO2 wordt uitgestoten. Omdat het kan. En belangrijker nog: omdat het zo moet. Hoe?

In de toekomst is meer bouwen dus alleen mogelijk wanneer bouwmaterialen ons milieu nog nauwelijks belasten. Bouwmaterialen met minder CO₂ is wat bouwen in de toekomst mogelijk blijft maken. Onder andere met het toepassen van Urban Mining Concrete van New Horizon.

Productenoverzicht

Samen met de partners uit het Urban Mining Collective levert New Horizon Material Balance een assortiment aan circulaire bouwmaterialen aan de markt. Deze circulaire materialen dragen bij aan een circulaire economie door lagere CO₂ uitstoten en lagere MKI scores.

Bekijk dit volledige circulaire productoverzicht van New Horizon hier.

Het Urban Mining Collective organiseert product- en systeeminnovaties om zoveel mogelijk impact te maken met de totstandbrenging van een circulaire bouweconomie.

De partners in het Urban Mining Collective, leveren gezamenlijk het grootste assortiment aan circulaire bouwmaterialen die voortkomen uit Urban Mining. Inmiddels een assortiment van ongeveer 63 circulaire bouwmaterialen. Daarnaast bieden we ook tal van andere circulaire producten aan (nieuw geproduceerd, modulair, losmaakbaar en herbruikbaar).

Inmiddels maken 22 gevestigde bedrijven uit de bouw- en vastgoedsector, onderdeel uit van deze groep.

New Horizon vertegenwoordigt het collectief in tal van tenders en aanbestedingen, waarin we de relevante partners actief betrekken. Samen met de partners van het Urban Mining Collective organiseren we tal van evenementen (met name voor de bouw- en vastgoedsector) waarmee we de markt inspireren en betrekken in onze circulaire reis.

Producenten
Distributeurs
Waarmakers
Kennispartners

Nieuws

Urban Mining Collective •

Events bij Rutte & Wienerberger: komt u ook?

New Horizon ziet de stad als bron. Wij organiseren events over Urban Mining Concrete en de CicloBrick waarin we dieper ingaan op het vakgebied van Urban Mining en het proces van oogsten tot aan het leveren van circulaire bouwmaterialen. Komt u ook naar een van deze gratis events? Schijf in via onze eventkalender!

5 maart 2024
New Horizon • Urban Mining Collective •

Terugblik Circulaire Experience by Draka

New Horizon, Draka, Rexel en ElektroNed organiseerden voor de installatietechnische branche de Circulaire Experience. Bekijk hier de terugblik!

15 december 2023