Meer weten?

Contact

Erik Koremans

Directeur Material Balance

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans

MINDER CO₂. MEER BOUWEN.

De woningbouwopgave in Nederland is ongekend groot. Grote kans dat we de gestelde aantallen niet halen. Tijd dus om te kijken hoe het wél kan.

Wij vallen daarom maar meteen met de deur in huis: we gaan mogelijk maken dat er meer gebouwd gaat worden en tegelijkertijd minder CO2 wordt uitgestoten. Omdat het kan. En belangrijker nog: omdat het zo moet. Hoe?

In de toekomst is meer bouwen dus alleen mogelijk wanneer bouwmaterialen ons milieu nog nauwelijks belasten. Bouwmaterialen met minder CO₂ is wat bouwen in de toekomst mogelijk blijft maken. Onder andere met het toepassen van Urban Mining Concrete van New Horizon.

Urban Mining Concrete

New Horizon gelooft in een circulaire economie als het nieuwe economische model. Wij zijn dé leverancier van bouwmaterialen uit Urban Mining. De beste manier om de markt te verleiden om gebruik te maken van materialen uit Urban Mining is het aanbieden van een concreet en zo breed mogelijk assortiment bouwmaterialen.

Wij slopen niet, wij oogsten!
We zien de stad als bron en zetten donorgebouwen in als voeding voor het creëren van nieuwe circulaire bouwmaterialen. We lanceerden in dit kader diverse (wereld)innovaties, waaronder de Smart Liberator. Dit is een innovatieve beton verwerkingstechniek die de oorspronkelijke, zuivere primaire bestandsdelen van uit geoogst beton (zand, grind en cement) herwint. Van deze herwonnen grondstoffen produceren we Urban Mining Concrete!

Wat betekent dat concreet voor u?
Door deze nieuwe, circulaire manier van beton verwerken dragen we bij aan lagere milieubelasting en een enorme CO2-reductie.

  • Forse verlaging van de MPG score
  • Lagere MKI waardes
  • De grootste CO₂ impact
  • Het verkrijgen van subsidies ten aanzien van circulair bouwen
  • Circulaire ambities verwezenlijken van uw organisatie
  • Beter beheersbare bouwkosten

Samen met de Rutte Groep brengt New Horizon Urban Mining Concrete, circulair beton op de markt. Dit beton zorgt tot minimaal 60-80% CO₂-reductie ten opzichte van traditioneel beton.

De cirkel van oud naar nieuw beton

Urban Mining Concrete is beter dan traditioneel beton

Urban Mining Concrete heeft altijd dezelfde kwaliteit en verwerking als traditioneel beton, maar dan met veel minder CO2-uitstoot onder KOMO-certificering of CUR 127-aanbeveling. Je scoort dus meteen op milieu-impact terwijl je het ontwerp niet hoeft te wijzigen. Standaard bestaat Urban Mining Concrete voor 30-50% uit geoogste circulaire grondstoffen. Deze zeer zuivere grondstoffen betreffen:

 

Urban Mining Concrete New Horizon

In tegenstelling tot het toepassen van granulaat is er geen beperking op de maximale toepassing van pure secundaire grondstoffen.

Urban Mining Concrete is beton volgens NEN 206 en NEN 8005. Tevens worden onze granulaten onder de BRL 2506 geproduceerd. Het voldoet aan alle specificaties en is direct leverbaar in alle gangbare sterkteklassen, milieuklassen en consistentieklassen. Deel uw project met ons met de traditionele specificaties en wij stellen een passende offerte op inclusief de CO₂-reductie en MKI waarde die u kunt realiseren.

Nieuws

Material Balance • New Horizon • Urban Mining • Urban Mining Collective • Urban Mining Concrete •

Minder CO₂. Meer Bouwen.

We gaan mogelijk maken dat er meer gebouwd gaat worden en tegelijkertijd minder CO2 wordt uitgestoten en daar hebben we uw hulp bij nodig!

17 april 2023
Material Balance • New Horizon • Urban Mining • Urban Mining Collective • Urban Mining Concrete •

Partnerovereenkomst tussen Van Berlo en New Horizon

Met het ondertekenen van de partnerovereenkomst zorgen we ervoor dat we CO2-reductie in nieuwbouw realiseren.

13 april 2023

 

Circle of Concrete

In de Circle of Concrete zijn alle partners van Urban Mining Concrete vertegenwoordigd. Deze koplopers zijn bekende en erkende toepassers van beton. Ze zijn ambitieus als het gaat om circulair bouwmateriaal en kenmerken zich door daadwerkelijk te DOEN. Ze delen niet alleen onze circulaire ambitie maar voelen ook de urgentie. Zij zetten zich maximaal in om de enorme CO2-reductie te realiseren en zorgen ervoor dat het proces groeit en het volume opschaalt, waardoor de impact in een stroomversnelling komt.

De partners van Circle of Concrete geloven rotsvast in de waarde van ons circulaire beton. Vanuit New Horizon is een intensieve voorbereiding met deze partners doorlopen, en delen we continu onvoorwaardelijk onze kennis met hen.

"Lineair beton wordt de komende jaren alleen maar duurder, omdat de vervuilende productie ervan zwaar gaat worden belast. Op onze 'Urban Mine' gaan wij er voor zorgen dat de bouwkosten in Nederland onder controle blijven'', aldus Erik Koremans.


Wilt u ook bouwen met Urban Mining Concrete?

Neem contact met ons via materialbalance@newhorizon.nl of bel ons via 076 - 20 55 136.
Uw aanvraag wordt binnen twee werkdagen behandeld!

 Direct bestellen kan ook!