Urban Mining Concrete

"Lineair beton wordt de komende jaren alleen maar duurder, omdat de vervuilende productie ervan zwaar gaat worden belast. Op onze 'Urban Mine' gaan wij er voor zorgen dat de bouwkosten in Nederland onder controle blijven'', aldus Erik Koremans.

Samen met de Rutte Groep brengt New Horizon Urban Mining Concrete, circulair beton op de markt. Dit beton wordt mede geproduceerd met de Smart Liberator en zorgt tot wel 63% CO₂-reductie ten opzichte van traditioneel beton.

De Smart Liberator is een innovatieve beton verwerkingstechniek die de oorspronkelijke, zuivere primaire bestandsdelen van uit geoogst beton (zand, grind en cement) herwint bij de ontmanteling van gebouwen. Van deze herwonnen grondstoffen produceren we nieuw circulair stortbeton! Door deze nieuwe, circulaire manier van beton verwerken dragen we bij aan lagere milieubelasting en een enorme CO2-reductie. Wij slopen niet, wij oogsten!

Over het proces    Over het product    Circulair beton in actie    Circle of Concrete

De cirkel van oud naar nieuw beton

Beter dan traditioneel beton

Circulair beton heeft dezelfde kwaliteit als traditioneel beton, maar dan met veel minder CO2-uitstoot onder KOMO-certificering. Je scoort dus meteen op milieu-impact terwijl je het ontwerp niet hoeft te wijzigen. Pure secundaire grondstoffen bezitten minimaal dezelfde eigenschappen als primaire grondstoffen (grind, zand en cement). In tegenstelling tot het toepassen van granulaat is er geen beperking op de maximale toepassing van pure secundaire grondstoffen.

Urban Mining Concrete is beton volgens NEN 206 en NEN 8005 (b.v. C 20/25 XC3 S3). Het voldoet aan alle specificaties en is direct leverbaar in alle gangbare sterkteklassen, milieuklassen en consistentieklassen. Deel uw project met ons met de traditionele specificaties en wij stellen een passende offerte op inclusief de CO2-reductie die u kunt realiseren.

 Offerte aanvragen

 

Nieuws

Material Balance • Urban Mining Concrete •

Nieuwe productielijn Smart Circular Products B.V.

Smart Circular Products heeft een nieuwe productielijn in gebruik genomen. Het toepassen van deze techniek is een wereldprimeur in de puinrecycling.

12 november 2020
Material Balance • New Horizon • Urban Mining • Urban Mining Concrete •

Hoogwaardig hergebruik beton Schiphol

Een platform van 8.000 m², 40 centimeter dik en in totaal 7.500 ton hoogwaardig beton komt vrij bij ons project op Schiphol!

9 oktober 2020
Material Balance • New Horizon • Urban Mining • Urban Mining Concrete •

Lancering webpagina Urban Mining Concrete

Met trots presenteert New Horizon Material Balance de website van Urban Mining Concrete.

24 september 2020

 

Circle of Concrete

In de Circle of Concrete zijn alle partners van Urban Mining Concrete vertegenwoordigd. Deze koplopers zijn bekende en erkende toepassers van beton. Ze zijn ambitieus als het gaat om circulair bouwmateriaal en kenmerken zich door daadwerkelijk te DOEN. Zij zetten zich maximaal in om de enorme CO2-reductie te realiseren en zorgen ervoor dat het proces groeit en het volume opschaalt, waardoor de impact in een stroomversnelling komt.

De partners van Circle of Concrete geloven rotsvast in de waarde van Urban Mining Concrete. Vanuit New Horizon is een intensieve voorbereiding met deze partners doorlopen, en delen we continu onvoorwaardelijk onze kennis met hen.


Wilt u ook bouwen met circulair beton?

Neem contact met ons via materialbalance@newhorizon.nl of bel ons via 076 - 70 02 119.
Uw aanvraag wordt binnen twee werkdagen behandeld!

 Direct bestellen kan ook!