Meer weten?

Contact

Erik Koremans

Directeur Material Balance

076 - 20 55 136

erik@newhorizon.nl

Urban Mining Concrete

"Lineair beton wordt de komende jaren alleen maar duurder, omdat de vervuilende productie ervan zwaar gaat worden belast. Op onze 'Urban Mine' gaan wij er voor zorgen dat de bouwkosten in Nederland onder controle blijven'', aldus Erik Koremans.

Samen met de Rutte Groep brengt New Horizon Urban Mining Concrete, circulair beton op de markt. Dit beton wordt mede geproduceerd met de Smart Liberator en zorgt tot minimaal 63% CO₂-reductie ten opzichte van traditioneel beton.

Wij slopen niet, wij oogsten!
De Smart Liberator is een innovatieve beton verwerkingstechniek die de oorspronkelijke, zuivere primaire bestandsdelen van uit geoogst beton (zand, grind en cement) herwint. Van deze herwonnen grondstoffen produceren we nieuw circulair beton! Door deze nieuwe, circulaire manier van beton verwerken dragen we bij aan lagere milieubelasting en een enorme CO2-reductie.

Over het proces    Over het product    Circulair beton in actie    Circle of Concrete

De cirkel van oud naar nieuw beton

Urban Mining Concrete is beter dan traditioneel beton

Circulair beton heeft dezelfde kwaliteit en verwerking als traditioneel beton, maar dan met veel minder CO2-uitstoot onder KOMO-certificering of CUR-aanbeveling. Je scoort dus meteen op milieu-impact terwijl je het ontwerp niet hoeft te wijzigen. Pure secundaire grondstoffen bezitten minimaal dezelfde eigenschappen als primaire grondstoffen (grind, zand en cement). In tegenstelling tot het toepassen van granulaat is er geen beperking op de maximale toepassing van pure secundaire grondstoffen.

Urban Mining Concrete is beton volgens NEN 206 en NEN 8005 (b.v. C 20/25 XC3 S3). Het voldoet aan alle specificaties en is direct leverbaar in alle gangbare sterkteklassen, milieuklassen en consistentieklassen. Deel uw project met ons met de traditionele specificaties en wij stellen een passende offerte op inclusief de CO2-reductie en MKI waarde die u kunt realiseren.

 Offerte aanvragen

 

Urban Mining Concrete - circulair beton

Nieuws

Material Balance • New Horizon • Urban Mining Concrete •

Project afronding door levering Urban Mining Concrete

Na twee jaar leveringen van Urban Mining Concrete heeft New Horizon Material Balance vorige week de laatste betonstort mogen uitvoeren op het project Oostenburg aan de VOC-kade voor Hillen & Roosen en Kennemer Beton Bouw B.V.

20 mei 2022
Material Balance • New Horizon • Urban Mining • Urban Mining Collective • Urban Mining Concrete •

Urban Mining Concrete op weg naar CO2 neutraliteit

In samenwerking met Urban Mine en de Zwitserse start-up Neustark is een methode ontwikkeld om CO2 permanent op te slaan in Urban Mining Concrete.

19 april 2022
Material Balance • Urban Mining Concrete •

COD past Urban Mining Concrete toe

Op 22 maart jl. viert COD | development pioneers de start bouw van ‘The Newton’, waar Urban Mining Concrete toegepast zal worden.

31 maart 2022

 

Circle of Concrete

In de Circle of Concrete zijn alle partners van Urban Mining Concrete vertegenwoordigd. Deze koplopers zijn bekende en erkende toepassers van beton. Ze zijn ambitieus als het gaat om circulair bouwmateriaal en kenmerken zich door daadwerkelijk te DOEN. Zij zetten zich maximaal in om de enorme CO2-reductie te realiseren en zorgen ervoor dat het proces groeit en het volume opschaalt, waardoor de impact in een stroomversnelling komt.

De partners van Circle of Concrete geloven rotsvast in de waarde van ons circulaire beton. Vanuit New Horizon is een intensieve voorbereiding met deze partners doorlopen, en delen we continu onvoorwaardelijk onze kennis met hen.


Wilt u ook bouwen met circulair beton?

Neem contact met ons via materialbalance@newhorizon.nl of bel ons via 076 - 20 55 136.
Uw aanvraag wordt binnen twee werkdagen behandeld!

 Direct bestellen kan ook!