DeltaWonen ontmantelt donorgebouwen in Kampen

Voor deltaWonen ontmantelt New Horizon de verouderde woningen aan de Rozenstraat en Anjerstraat in Kampen. Om de ontmanteling van de woningen symbolisch vorm te geven, overhandigde New Horizon een ‘’donorhart’’ aan deltaWonen. Met dit hart duiden we het gebouw aan als ‘donorgebouw’. Zo voorkomt deltaWonen dat vrijkomende, waardevolle materialen verloren gaan en dragen zij bij aan een circulaire economie.

Menno van der Veen, adjunct-directeur vastgoed van deltaWonen: “Dit is ook voor ons een bijzondere gebeurtenis. Dit is het eerste grote project dat deltaWonen oppakt met New Horizon. Wij hebben circulariteit hoog op de agenda staan. Wij willen een koploper zijn in het ontwikkelen en toepassen van circulaire totaaloplossingen. En een bijdrage leveren aan een maatschappij die ook voor toekomstige generaties leefbaar is. Daar is dit project een mooi voorbeeld van.”

Rob van Lith, manager circulaire samenwerkingen van New Horizon: “New Horizon sloopt niet, maar oogst. New Horizon is gespecialiseerd in het ontmantelen van gebouwen met als doel zoveel mogelijk materialen te ‘oogsten’ voor hergebruik. We zijn trots op de samenwerking met woningcorporatie deltaWonen en om aan dit mooie project een bijdrage te leveren.”

Het project Rozenstraat – Anjerstraat
Het project Anjerstraat – Rozenstraat ligt in het Bregittenkwartier in Kampen. Dit is één van de buurten aan de rand van de binnenstad van Kampen. In de Anjerstraat en Rozenstraat staan duplexwoningen uit de jaren ’50. Deze woningen zijn sterk verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van een hedendaagse woning. Daarom laat deltaWonen deze woningen ontmantelen en de materialen die vrijkomen, hergebruiken. De 44 woningen maken plaats voor 31 nieuwe woningen.

Meer informatie over het project leest u hier!

Donorgebouw DeltaWonen New Horizon
V.L.N.R. Menno van der Veen (deltaWonen) & Rob van Lith (New Horizon)
Terug naar actueel overzicht