Meer weten?

Contact

Manja Ellenbroek

Kwartiermaker CDC Superuse Studios

06 - 10 94 94 01

Mail Manja Ellenbroek

Circulair verhaal

Op basis van een (serie) workshop(s) met het team/organisatie ontwikkelen we samen de circulaire ambities en het verhaal en vatten dit samen in een beelddocument. Hoe kan het gebruik van circulaire principes bijdragen aan het verhaal aan uw bedoeling. Welke verhalende kracht gaat er van de plek uit? Door middel van referentiebeelden vertalen we de visie van u basis voor de circulaire uitwerking en samenwerking.

Circular Design Collective New Horizon
Circular Design Collective New Horizon

Analyse circulair 'ecosysteem'

We maken een analyse van het circulaire ecosysteem van het gebied en het gebouw. Welke rol kan en wil u als opdrachtgever op dit thema in het gebied vervullen? Is er een wens tot community-vorming?

Spelregels voor het ontwerp

Samen met de architect ontwikkelen we de ontwerpspelregels die worden gehanteerd bij het oogsten van materialen. Deze ontwerpspelregels borgen de (esthetische) kaders en vormen de verbinding tussen de referentiebeelden uit het circulaire verhaal en de oogstkaart. Onze werkmethode is gebaseerd op ‘research by design’.

Circular Design Collective New Horizon

Het ontwerp

Indien nodig ondersteund door een parametrische ontwerpstudie maken we een mooi schetsontwerp dat in samenspraak met u doorontwikkeld wordt naar een uitvoering gereed ontwerp.

Oogstkaart opstellen

Hand in hand met het ontwerp stellen we een oogstkaart op. Hieruit blijkt binnen welke radius worden de materialen gezocht? Welk soort materialen hebben prioriteit? Is er al een ontwerp met een materiaalstaat? Wat kan de uitvoerder, welke ervaring en materieel is beschikbaar? Welke realisatietermijn? Hiermee bieden we concrete materiaalvoorstellen.

Circular Design Collective New Horizon Oogstkaart
Circular Design Collective New Horizon

Toepassingsadvies

Het materiaalaanbod wordt in overleg met de architect/ontwerper gematcht aan de specificaties van het ontwerp. Op basis van functionele eisen zoals brandklasse, onderhoud, levensduur etc.