Meer weten?

Contact

Erik Koremans

Directeur Material Balance

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans

Samen bouwen aan duurzaamheid en circulariteit

Wienerberger produceert en ontwikkelt duurzame bouw- en bestratingsoplossingen, veelal van keramiek, voor gevel, binnenmuur, dak en bestrating. Samen met opdrachtgevers en partners zoekt Wienerberger steeds naar nieuwe toepassingen om onze (toekomstige) leefomgeving vorm te geven.

Wienerberger heeft een lange historie in duurzaam ondernemen én grote ambities om te bouwen aan een duurzame, circulaire toekomst. Het bedrijf investeert continu in nieuwe ontwikkelingen, in hergebruik van grondstoffen en producten en in een langere levensduur van gebouwen.

 

Samenwerking Wienerberger en New Horizon leidt tot circulaire CicloBrick gevelbaksteen

Nieuw: de baksteen met een verleden. Met deze slogan brengt Wienerberger, in intensieve samenwerking met New Horizon, de circulaire gevelbaksteen CicloBrick op de markt. Voor de duurzame productie van de CicloBrick wordt gebruik gemaakt van de hernieuwbare grondstof klei in combinatie met keramisch restmateriaal, dat door New Horizon ‘geoogst’ wordt uit te slopen donorgebouwen. Deze bijzondere werkwijze draagt bij aan het verkleinen van keramisch sloopafval en voorkomen van verspilling.

Gevelbakstenen met donormateriaal
De CicloBrick is in meerdere opzichten duurzaam en circulair. Als basisgrondstof gebruiken we duurzaam gewonnen Nederlandse rivierklei. Dit is een hernieuwbare grondstof, oneindig en lokaal beschikbaar. Naast deze klei verwerken we 20 procent keramisch donormateriaal in onze CicloBrick gevelbakstenen. Met behoud van alle functionele en esthetische eigenschappen, ook bij grote productievolumes.

Met de CicloBrick helpen we het keramisch sloopafval in Nederland te verkleinen, voorkomen we verspilling en bieden we een laagdrempelige oplossing die voorziet in de circulaire bouwbehoefte.

CicloBrick is beschikbaar in vormbak, waalformaat en in 3 kleuren: rood, oranje en brons.

CicloBrick Wienerberger New Horizon

Partner Urban Mining Collective

Met de gezamenlijke ontwikkeling en introductie van de CicloBrick treedt Wienerberger ook toe als partner van het Urban Mining Collective van New Horizon. Partners van dit collectief hebben een gezamenlijke circulaire missie, waarin de stad als bron wordt gebruikt en grondstoffen en materialen uit slooppanden geschikt worden gemaakt voor hoogwaardig hergebruik. Inmiddels is er een ruim assortiment circulaire bouwmaterialen beschikbaar, waaronder de nieuwe CicloBrick.

Waarde behoud voor de volgende generatie

Wienerberger bouwt aan een duurzame, circulaire toekomst. Wienerberger investeert continu in nieuwe ontwikkelingen, in verlaging milieubelasting, in hergebruik van grondstoffen en producten en in een langere levensduur van gebouwen. Ook het reduceren van afval, duurzame verpakkingen en het terugdringen van CO2-uitstoot staan centraal.

Met het oog op Nederland Circulair in 2050 werkt Wienerberger samen met de overheid, opdrachtgevers en ketenpartners om de bouw te verduurzamen. Ze staan open voor samenwerking en innovatieve ideeën gericht op duurzaamheid en circulariteit!

Nieuws

Material Balance • New Horizon • Urban Mining •

Bakstenen met Domtorenpuin

De Domtoren in Utrecht staat in de steigers voor een grootscheepse renovatie. Een groot deel van het puin dat vrijkomt wordt hergebruikt.

8 december 2022
Material Balance • New Horizon • Urban Mining •

In transitie

Wienerberger is in transitie en leverancier van bouwoplossingen en werkt actief aan een duurzame en circulaire bouweconomie.

29 november 2022
Material Balance • New Horizon • Urban Mining •

Lancering baksteen van materiaal Domtoren

Brokkenmákers en New Horizon lanceren een circulaire baksteen gemaakt van puin afkomstig van de Utrechtse Domtoren, genaamd de Domsteen.

12 april 2022