Wij zien de steden als bron

Wij ontmantelen gebouwen met als doel zoveel mogelijk materialen te oogsten voor hergebruik. Niet duurder, wel circulair!

Oogsten doe je in functie van leveren

De bebouwde omgeving is ons magazijn en zit vol bruikbare grondstoffen.

Samenwerken maakt sterk

Door kennisdeling streven we maximale impact na. Alleen op die manier kan een circulaire beweging in gang worden gezet.

Wij slopen de term ‘slopen’

Termen als ‘slopen’ en ‘afval’ bestaan in onze optiek niet, wij spreken over ‘ontmantelen’ en ‘grondstoffen’. Wij zien geen sloophout, wij zien nieuwe kozijnen, dakkapellen, tafels en vloeren. Door op deze manier naar de bebouwde omgeving te kijken, bewijzen wij dat een circulaire aanpak nu al concurrerend is.

Ik heb een gebouw voor hergebruik »

We make urban mining profitable

Wij maakten van Urban Mining een vak, ons vak! Wij oogsten waardevolle materialen en grondstoffen uit gebouwen. Wij doen dat ‘in functie van’ het leveren van nieuwe bouwmaterialen. Wij hoeven dus niet op zoek naar (enige) afzet, wij zoeken op grote schaal donorgebouwen om onze productie en distributie van bouwmaterialen voldoende te kunnen blijven voeden. Een opschaalbaar model met een gegarandeerde impact. We make urban mining profitable!

Neem contact op »

Het delen van de circulaire gedachte

Wij zijn doeners en zijn volop bezig met het circulaire gedachtegoed. Onvoorwaardelijke kennisdeling is hierin een niet weg te denken onderdeel. Anderen laten we dan ook graag zien waar New Horizon Urban Mining voor staat, hoe we te werk gaan en welk verschil we inmiddels maken in de circulaire wereld.

Neem contact op »

Dit Levert het op

24.000.000

euro ontmantelingswerk
risicodragend uitgevoerd

0

euro meerwerk doorbelast
aan opdrachtgevers

30-70%

aantoonbare besparing
milieuschade

10-15%

goedkoper dan
traditioneel slopen

Actueel
Material Balance • New Horizon • Urban Mining •

Bouw en Vastgoed Vandaag met Michel Baars

In de tweede aflevering van Bouw en Vastgoed Vandaag verteld Michel Baars over het proces van Urban Mining en de waarde die deze grondstoffen vertegenwoordigen.

2 juni 2020
New Horizon • Urban Mining •

Bouw & Vastgoed Vandaag

Gisterochtend vonden de opnames van Bouw & Vastgoed Vandaag aflevering 2 plaats. In deze aflevering zal Michel Baars te gast in het programma om te vertellen hoe wij niet slopen, maar oogsten!

30 mei 2020
New Horizon • Urban Mining •

Ontmanteling 104 woningen Pendrecht

In opdracht van Woonstad Rotterdam mag New Horizon Urban Mining B.V. 104 woningen ontmantelen. Het project bestaat uit 2 fases en momenteel is fase 1 volop in uitvoering.

29 mei 2020
New Horizon • Urban Mining •

Wij slopen niet, wij oogsten!

In opdracht van JP van Eesteren oogst New Horizon Urban Mining momenteel 19.000 m2 in Amsterdam.

15 mei 2020