Meer weten?

Contact

Erik Koremans

Directeur Material Balance

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans

Wij zien de stad als bron

New Horizon Urban Mining ontmantelt gebouwen met als doel zoveel mogelijk materialen te oogsten voor hergebruik. Niet duurder, wel circulair!

Oogsten doe je in functie van leveren

De bebouwde omgeving is ons magazijn en zit vol bruikbare grondstoffen.

Samenwerken maakt sterk

Door kennisdeling streven we maximale impact na. Alleen op die manier kan een circulaire beweging in gang worden gezet.

duurzaam bouwen New Horizon

Wij slopen de term ‘slopen’

Termen als ‘slopen’ en ‘afval’ bestaan in onze optiek niet, wij spreken over ‘ontmantelen’ en ‘grondstoffen’. Wij zien geen sloophout, wij zien nieuwe kozijnen, dakkapellen, tafels en vloeren. Door op deze manier naar de bebouwde omgeving te kijken, bewijzen wij dat een circulaire aanpak nu al concurrerend is ten opzichte van een lineaire aanpak, duurt niet langer en is veel leuker.

Ik heb een gebouw voor hergebruik »

circulair economie

We make urban mining profitable

Wij maakten van Urban Mining een vak, ons vak! Wij oogsten waardevolle materialen en grondstoffen uit gebouwen. Wij doen dat ‘in functie van’ het leveren van nieuwe bouwmaterialen samen met het Urban Mining Collective. Wij hoeven dus niet op zoek naar (enige) afzet, wij zoeken op grote schaal donorgebouwen om onze productie en distributie van bouwmaterialen voldoende te kunnen blijven voeden. Een opschaalbaar model met een gegarandeerde impact. We make urban mining profitable!

Neem contact op »

Het delen van de circulaire gedachte

Wij zijn doeners en zijn volop bezig met het circulaire gedachtegoed. Onvoorwaardelijke kennisdeling is hierin een niet weg te denken onderdeel. Anderen laten we dan ook graag zien waar New Horizon Urban Mining voor staat, hoe we te werk gaan en welk verschil we inmiddels maken in de circulaire wereld.

Neem contact op »

Dit Levert het op

30.000.000

euro ontmantelingswerk
risicodragend uitgevoerd

0

euro meerwerk doorbelast
aan opdrachtgevers

30-70%

aantoonbare besparing
milieuschade

10-15%

goedkoper dan
traditioneel slopen

Actueel
Urban Mining •

In de pers: ontmanteling schoolgebouw in Bleiswijk

Hart van Lansingerland publiceerde onlangs een interessant artikel over het oude schoolgebouw in Bleiswijk waar New Horizon materialen heeft geoogst en het gebouw heeft ontmanteld.

7 maart 2024
Terugblik Vink FestEvent
Urban Mining •

Terugblik FestEvent & MakersDay: Join The Movement

Heeft u deze video al eens gezien? New Horizon was bij het FestEvent & MakersDay aanwezig. Erik Koremans heeft een presentatie gegeven over de nieuwe manier van grondstoffen gebruiken: Urban Mining.

29 februari 2024
Urban Mining •

Donorgebouw Dunoveste: niet slopen, maar ‘oogsten’

In onze ogen is de stad een bron van waardevolle materialen. Daarom oogsten wij materialen uit donorgebouwen die vervolgens hun weg terugvinden binnen de bouwkolom zoals nu bij Dunoveste.

27 februari 2024
Aarts Bouw Donorhart New Horizon
Material Balance • New Horizon • Urban Mining •

KC de Zevensprong ontvangt donorhart

Onlangs hebben Frank Hegeman en Hans Ubachs de overeenkomst getekend voor de vernieuwbouw van Kindcentrum de Zevensprong in Best.

13 november 2023