Meer weten?

Contact

Erik Koremans

Directeur Material Balance

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans

Circulaire
producten

Wij leveren het grootste assortiment bouwmaterialen uit urban mining ter wereld waarmee u direct kunt besparen.
 

Haal meer waarde
uit uw gebouw

De Wearthy waardescan helpt uw MPG-waarde te optimaliseren.
 
 

Urban Mining
Collective

Gevestigde namen uit de bouwwereld, die zowel nieuwe als gebruikte (hybride) materialen leveren aan hun klanten, bundelen hun krachten.

New Horizon

Ruim aanbod, direct inzetbaar

We bieden een breed assortiment circulaire producten aan, waarmee u direct aan de slag kunt. Van al onze producten hebben wij de milieu-impact laten bepalen, zodat u direct inzicht heeft in de besparing die u realiseert ten opzichte van lineair geproduceerde materialen. Door gebruik te maken van de bestaande distributiesystemen verstoren we de bouwlogistiek niet. Onze producten voldoen aan dezelfde kwalificaties als lineair geproduceerde producten.

Meer weten over het productassortiment »

Domsteen Brokkenmakers New Horizon

Baksteen van materiaal Domtoren

Brokkenmákers en New Horizon lanceren een circulaire baksteen gemaakt van puin afkomstig van de Utrechtse Domtoren, genaamd de Domsteen. De stenen worden vervaardigd en toegepast in duurzame bouwprojecten in Utrecht, zoals de Merwedekanaalzone en Cartesiusdriehoek. Zo wordt het restmateriaal van een historisch monument gebruikt voor toekomstige, duurzame gebouwen.

Meer weten over de Domsteen »

Wearthy: MPG ontwerp scan

Wilt u meer duurzame waarde uit uw gebouwen halen? De Wearthy scan helpt u daarbij. Deze unieke tool, ontwikkeld door New Horizon en NIBE, berekent de MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) op basis van uw gebouwontwerp en de materiaallijst en helpt deze te optimaliseren.

Geef mijn gebouw meer toegevoegde waarde »

Urban Mining Concrete en New Horizon

Een gezamenlijke circulaire missie

Partners van New Horizon Material Balance hebben eenzelfde circulaire missie. Zij treden daarom naar buiten als het Urban Mining Collective (UMC). Ze maakt grondstoffen en materialen uit slooppanden geschikt voor hergebruik. Circulaire materialen en producten die zij produceren zijn herkenbaar aan het UMC logo.

Onze partners »

Dit Levert het op

100

circulaire producten
in ons assortiment

30-70%

aantoonbare besparing
milieuschade

22

partners voor
productie, distributie en advies

10

innovaties op de
lanceeragenda 2022

Actueel
Material Balance • New Horizon •

Circulair beton is een fantastisch product voor de woningbouw

We staan als Nederland voor een grote woningbouwopgave die vanwege de klimaatproblematiek alleen circulair ingevuld kan worden. En dat is precies waarom New Horizon is opgericht, zegt Erik Koremans, directeur Material Balance bij New Horizon. ‘Wij gebruiken de stad als bron.’

20 december 2023
Material Balance • New Horizon •

Primeur: Circulaire en CO2-arme betonvloer

Erik Koremans, directeur Material Balance van New Horizon en Frans van den Biezenbos, commercieel directeur van Van Berlo, zijn supertrots op hun gezamenlijke primeur: een circulaire scheurvrije betonvloer. ‘Hiermee schrijven we geschiedenis.’

4 december 2023
Aarts Bouw Donorhart New Horizon
Material Balance • New Horizon • Urban Mining •

KC de Zevensprong ontvangt donorhart

Onlangs hebben Frank Hegeman en Hans Ubachs de overeenkomst getekend voor de vernieuwbouw van Kindcentrum de Zevensprong in Best.

13 november 2023