Meer weten?

Contact

Alex Verkuijlen

Directeur Urban Mining

076 - 70 02 119

alex@newhorizon.nl

Wij slopen niet, wij oogsten
In functie van het leveren van circulaire bouwmaterialen ontmantelt New Horizon zogeheten donorgebouwen. Gebouwen die door opdrachtgevers ter beschikking worden gesteld voor Urban Mining.

Wij voorzien onze productiefaciliteiten en distributiepartners sinds 2015 van kwalitatief hoogwaardige materialen die wij bij de ontmanteling van gebouwen vrijmaken. Door bij de ontmanteling van de donorgebouwen zoveel mogelijk waarde te behouden (oogsten) en een zo goed mogelijk uitgangspositie te krijgen om er weer nieuwe producten van te maken (hergebruik of up-cycling), concurreren we met een traditionele ‘lineaire aanpak’.

New Horizon Urban Mining neemt de ontmantelingswerkzaamheden risicodragend aan. Onze belofte is dat onze aanpak niet duurder is, niet langer duurt en vanzelfsprekend meer circulair is.

Leverancier van circulaire bouwmaterialen 
Voor de bouw- en vastgoedpraktijk zal een circulaire economie bestaan uit het gaan toepassen van materialen uit Urban Mining (hoogwaardig hergebruik), Bio-based materialen en modulaire en losmaakbare nieuwe bouwelementen van zuivere materialen.

Samen met de partners uit het Urban Mining Collective levert New Horizon Material Balance een assortiment aan circulaire bouwmaterialen aan de markt.
Deze circulaire materialen dragen bij aan een circulaire economie door lagere CO₂ uitstoten en lagere MKI scores. Bekijk dit volledige circulaire productoverzicht van New Horizon hier.

Onderstaande opdrachtgevers hebben reeds een donorgebouw ingebracht. Mede door hun bijdrage hebben we een groot aanbod aan circulaire bouwmaterialen aan de markt kunnen leveren.

Nieuws

New Horizon • Urban Mining •

Donorgebouwen maken circulaire woningbouw mogelijk

Dunavie bouwt 117 nieuwbouwwoningen aan de Petronella van Saxenstraat en omgeving. Maar voor de nieuwbouw start, worden de herbruikbare materialen geoogst.

11 oktober 2021
New Horizon • Urban Mining •

Tussen Kasteel en Wijchens Meer

Op donderdag 29 april bevestigde wethouder Geert Gerrits een houten donorhart op het oude gemeentekantoor. Hiermee is het gebouw officieel een circulair donorgebouw.

30 april 2021

Donorgebouw aanmelden

Hierbij nodigen we u uit om te helpen samen een circulaire economie tot stand te brengen. Wij zoeken op grote schaal donorgebouwen om onze productie en distributie van circulaire bouwmaterialen voldoende te kunnen blijven voeden.