Meer weten?

Contact

Erik Koremans

Directeur Material Balance

076 - 20 55 136

erik@newhorizon.nl

Circular Design Collective

WHY

We make circular designing professional and profitable

Het Circular Design Collective is een netwerkorganisatie volgens de principes van een ecosysteem, waarin de vakdiscipline circulair ontwerpen verder wordt geprofessionaliseerd en toegankelijk gemaakt wordt voor opdrachtgevers in bouw en vastgoed.

Het Circular Design Collective heeft een heldere ambitie: in 2025 zal minimaal 30% van alle gebouwen in Nederland worden ontworpen vanuit circulaire principes.

Het Circular Design Collective is dé poort voor opdrachtgevers naar de juiste circulaire architecten of ontwerper. Wij ontwikkelen methodieken en modellen voor aanbodgericht en modulair ontwerpen. Daarnaast is het een broedplaats voor circulaire innovaties.

Partners

Het Circular Design Collective is ‘het grootste circulaire ontwerpbureau in de Nederlandse bouw’, bestaande uit de volgende partners: DOOR architecten, K3 Architectuur, New Horizon, Superuse, VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering, Vector-i, OMRT en IMd. Allen hebben afgelopen jaren hun circulaire ambitie in meerdere projecten laten zien. In iedere fase van het bouwproces (beleid-, ontwerp-, bestek-, tender-, bouw-, onderhoud- en de ontmantelfase) zijn in dit collectief experts vertegenwoordigd, die vanuit circulaire principes concrete oplossingen in handbereik hebben.

Innovaties

De partners hebben afgelopen jaren hun circulaire ambitie in meerdere projecten laten zien. Hieronder een greep uit deze projecten.

Nieuws

Circular Design Collective •

Wederom nieuwe partner CDC

Wederom mag het Circular Design Collective een nieuwe partner verwelkomen. Dit keer gaat het om IMd Raadgevende Ingenieurs.

9 maart 2021
Circular Design Collective •

Bouwwereld; Circular Design Collective

Het Circular Design Collective is met een heldere ambitie van start gegaan: In 2021 zal minimaal 30 procent van alle gebouwen in Nederland worden ontworpen vanuit circulaire principes.

24 februari 2021
Circular Design Collective •

CDC verwelkomt OMRT

Het Circular Design Collective verwelkomt met grote trots een nieuwe partner. OMRT zal ons collectief komen versterken!

22 februari 2021

 


 

Interesse in het Circular Design Collective?

Neem contact met ons via info@circulardesigncollective.nl of bel ons via 076 - 70 02 119.