Meer weten?

Contact

Erik Koremans

Directeur Material Balance

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans

Circulair dak

Samen met de Urban Mining Collective partners ZND Nedicom, Kingspan Unidek en Guardian introduceert New Horizon Material Balance met trots het eerste volledig circulaire dak met unieke terugnamegarantie. Niet alleen de dakbedekking is circulair, maar ook de isolatie en de bevestigingsmaterialen.

ZND Nedicom - Bitumineuze dakbedekking

Samen met New Horizon oogst ZND Nedicom bestaande bitumineuze daken waarna deze teruggaan naar de fabrikant en als grondstof worden gebruikt voor Citumen. Citumen is een circulaire bitumineuze dakrol die in allerlei variaties toegepast kan worden om daken langdurig waterdicht te maken.

ZND Nedicom New Horizon

Unidek - EPS

Isolatie draagt bij aan efficiënt energiegebruik van gebouwen, en het comfort en veiligheid van de gebruiker. Kingspan Unidek is toonaangevend in duurzame isolatie-oplossingen op basis van volledig recyclebaar EPS. We zijn overtuigd van de meerwaarde van EPS (geëxpandeerd polystyreen) als isolatiemateriaal vanwege zijn unieke materiaaleigenschappen, recyclebaarheid en de lage milieubelasting ervan.

 

Kingspan New Horizon

Guardian - Bevestiging

Guardian verbindt en zorgt tevens voor losmaakbaarheid. Primair verbinden wij isolatie en dakbedekking aan de onderconstructie van het dak. Door het gebruik van mechanische bevestigingssystemen zijn alle componenten demontabel waardoor toekomstig alles eenvoudig kan worden gescheiden voor hergebruik. Guardian ontwikkelt, produceert en vermarkt samen met het moedermaatschappij SFS losmaakbare systemen voor de totale gebouwschil.

 

Guardian New Horizon

New Horizon Urban Mining

New Horizon Urban Mining ontmantelt gebouwen met als doel zoveel mogelijk materialen te oogsten voor hergebruik. Niet duurder, wel circulair! Zij is de toeleverancier van bitumen. Deze wordt teruggebracht naar haar oorspronkelijke grondstoffen en verwerkt tot Citumen.

 

New Horizon Urban Mining

OPBOUW CIRCULAIR DAK

Terugnamegarantie

Het dak heeft een terugnamegarantie. Een garantie dat we aan het eind van de levensduur het dak weer ontmantelen en alle materialen terugnemen voor hergebruik.

Volledig kosteloos! Zo maken we de cirkel rond.

Nieuws

Material Balance • New Horizon •

Circulair dak toegepast project PUUR Wonen

In Eindhoven ontwikkelt en bouwt Giesbers op dit moment het grootste grondgebonden CLT-woningbouwproject inclusief het circulair dak.

1 februari 2022
Material Balance • New Horizon • Urban Mining • Urban Mining Collective •

Eerste volledig circulaire dak

ZND, Kingspan Unidek en Guardian introduceren samen New Horizon Material Balance met trots het eerste volledig circulaire dak.

5 juli 2021
Urban Mining Collective •

Kingspan eerste partij die EPS Loop sluit

Als onderdeel van onze wereldwijde inzet voor circulariteit, is Kingspan (partner in het Urban Mining Collective) het eerste bedrijf in Nederland dat isolatie afval uit de bouw recyclet

15 juni 2021