Meer weten?

Contact

Erik Koremans

Directeur Material Balance

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans

Circulair oogsten, oftewel Urban Mining

Circulair oogsten is het ontmantelen of demonteren van een gebouw. Alle waardevolle grondstoffen worden herwonnen en geschikt gemaakt voor hoogwaardig hergebruik. Wij ontmantelen gebouwen met als doel zoveel mogelijk materialen te oogsten voor hergebruik. De officiële naam voor dit proces is Urban Mining. In onze ogen is ieder gebouw een donorgebouw!

Circulair bouwen is concurrerend 
Termen als ‘slopen’ en ‘afval’ bestaan in onze optiek niet. Wij spreken over ‘ontmantelen’, ‘oogsten’, ‘grondstoffen’ en ‘donorgebouwen’. Wij zien geen sloophout, wij zien nieuwe kozijnen, dakkapellen, tafels en vloeren. Door op deze manier naar de bebouwde omgeving te kijken, hebben we al meerdere keren bewezen dat een circulaire aanpak nu al concurrerend is ten opzichte van een lineaire aanpak.

New Horizon neemt de regie bij circulair bouwen
Wij treden bij de ontmanteling van een donorgebouw op als hoofdaannemer. Hierdoor houden we de regie over het proces, de uitkomende materiaalstromen en daarmee het voorspelbaar volume richting onze partners en de markt. Wij zorgen ervoor dat de geoogste materialen een nieuw leven krijgen.

Specialist in circulair bouwen
Wij maakten van Urban Mining een vak. Ons vak. We zijn erin gespecialiseerd. Wij zoeken niet naar afzetmogelijkheden. Wij zoeken op grote schaal donorgebouwen om onze productie en distributie van bouwmaterialen voldoende te kunnen blijven voeden. Een op schaalbaar model met een gegarandeerde impact. Onze belofte is dat onze aanpak niet duurder is, niet langer duurt en vanzelfsprekend meer circulair is. Denkt u ook zo? Neem dan contact met ons op.

“Het is pas circulair als Urban Mining ook echt leidt tot hergebruik!”