Meer weten?

Contact

Rob van Lith

Manager circulaire samenwerkingen New Horizon

06 - 22 53 67 99

Mail Rob van Lith

Urban Mining Case: De Nederlandsche Bank

De Satelliet. Markant onderdeel van het pand van De Nederlandsche Bank. Maar ook: overbodig. Wij gaan hem niet slopen, maar demonteren. En alle onderdelen krijgen een tweede leven, dankzij een proces dat wij Urban Mining noemen. Deze case is – wat ons betreft - vanaf nu het schoolvoorbeeld voor circulair bouwen.

In deze video laten we zien hoe we dat doen en wat de voordelen zijn. Voor het milieu en voor de samenleving.

Interview Michel Baars –
CEO van New Horizon

Michel vertelt ons waarom de Satelliet slopen geen optie was. En waarom Urban Mining altijd beter is dan slopen en weggooien.

Interview Evert Jan Bronda - projectmanager renovatie Frederiksplein bij DNB

Evert Jan deelt zijn visie op circulair bouwen en legt uit waarom Urban Mining en hergebruiken juist bij de Satelliet zo belangrijk zijn.

Interview Saman Mohammadi – Directeur RE:BORN

Saman legt uit wat de gedachte is achter zijn drie d’s: dynamisch, duurzaam en dierbaar.

Michel Baars New Horizon

Koplopers:
Michel Baars

Een interview met de CEO van New Horizon en ambassadeur van circulair bouwen. Over Urban Mining, de besparingen, de winst en een toekomst waarin de sloopkogel niet meer voorkomt.

Evert Jan New Horizon

Koplopers:
Evert Jan Bronda

In gesprek met de projectmanager renovatie Frederiksplein bij De Nederlandsche Bank. Evert Jan neemt ons mee in de overwegingen rond de Satelliet. En hij legt uit hoe de eerste gedachten over Urban Mining leidden tot de unieke samenwerking tussen DND, RE:BORN en New Horizon.

Niel en Samsam New Horizon

Koplopers: Saman Mohammadi & Niel Slob

Saman en Niel zijn directeur bij RE:BORN en naar eigen zeggen nooit gestopt met LEGO te spelen. Urban Mining geeft hen heel veel blokken om nieuwe dingen mee te bouwen. Die creatieve visie op bouwen en hergebruiken zorgt ervoor dat zij potentie zien in elk gebouw. Lees verder en ontdek hun kijk op de transitie naar circulair bouwen.

Persmoment:
start van de ontmanteling

Op 15 december begon het dan echt: de ontmanteling van de Satelliet. Een unieke case voor Urban Mining als concept. Lees hier het persbericht. Of klik hiernaast op de video om het interview met president van DNB, Klaas Knot, te bekijken waarin hij uitlegt wat er met de Satelliet gaat gebeuren.

Lees verder

Dit halen we eruit

5 km

kozijnprofiel

700 m

kabelgoot

104

trappen

195

betonnen kolommen

320

betonnen vloerdelen

Nieuws

De Nederlandsche Bank • Material Balance • New Horizon • Urban Mining • Urban Mining Collective • Urban Mining Concrete •

DNB bouwt met CO2-neutraal beton

Het toepassen van CO2 geïnjecteerd beton; een wereldprimeur!

7 maart 2022
De Nederlandsche Bank • Material Balance • New Horizon • Urban Mining • Urban Mining Collective •

De Satelliet krijgt een tweede leven

De Satelliet, de ronde toren van het kantoorgebouw van De Nederlandsche Bank, krijgt een tweede leven op een andere plek in Amsterdam.

15 december 2020
De Nederlandsche Bank • Urban Mining •

Circulair demonteren GGZ Oost-Brabant

Op 15 oktober 2020 hebben wij samen met onze opdrachtgever GGZ Oost-Brabant een begin gemaakt met de ontmanteling van de voormalige kliniek.

22 oktober 2020