Meer weten?

Contact

Erik Koremans

Directeur Material Balance

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans

Circulaire bouwmaterialen

Circulaire bouwmaterialen dragen bij aan een circulaire economie. Wij leveren het grootste assortiment bouwmaterialen uit Urban Mining ter wereld, zoals bijvoorbeeld circulaire bakstenen en circulair beton, met een aantoonbaar lagere milieu-impact en alle reguliere kwalificaties.

Circulair bouwen integreren in het bouwproces
Ons doel is om circulaire bouwmaterialen aan de markt te leveren die een bijdrage leveren aan een circulair economisch model. We ontwikkelen en produceren daartoe bouwmaterialen uit Urban Mining en bio-based materialen. We willen graag dat zoveel mogelijk bouwers zo makkelijk mogelijk toegang hebben tot die materialen. Daarom faciliteren we een model waarin we gebruik maken van bestaande bestel- en distributiesystemen. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe financiële modellen, meetmethoden en waarderingsystemen. We werken in dit kader samen met gevestigde bedrijven in de keten, verenigd in het Urban Mining Collective.

Breed assortiment circulaire bouwmaterialen
New Horizon Material Balance biedt een breed assortiment circulaire bouwmaterialen aan, waarmee u direct aan de slag kunt. Van al onze producten hebben wij de milieu-impact laten bepalen. Zo heeft u direct inzicht heeft in de besparing die u realiseert ten opzichte van lineair geproduceerde materialen. Door gebruik te maken van de bestaande distributiesystemen verstoren we de bouwlogistiek niet. Onze producten voldoen aan dezelfde kwalificaties als lineair geproduceerde producten. Een aantal producten zorgen voor een enorme CO₂-reductie, zoals duurzaam beton, ook wel circulair beton (Urban Mining Concrete) en circulair bitumen (Citumen).

De milieu-impact van circulaire bouw
De grootste positieve impact maakt u met Urban Mining Concrete. Dit beton zorgt tot minimaal 63% CO₂-reductie ten opzichte van traditioneel beton. Het gebruik van dit beton draagt bij aan de verlaging van de MPG en de MKI van het nieuw te bouwen gebouw. Met behulp van de Wearthy waardescan helpen we uw MPG-waarde te optimaliseren.