Woonpartners ontvangt donorhart

Onlangs zijn we voor Woonpartners gestart met het oogsten van negen woningen aan de Heistraat in Helmond. Mikel Segers, Manager Vastgoed bij Woonpartners, ontving uit handen van Rob van Lith een houten donorhart als dank voor de bijdrage die Woonpartners levert aan een circulaire bouweconomie. Zij zijn dagelijks bezig met inzetten op duurzaamheid en zoeken naar mogelijkheden voor circulair bouwen.

Tijdens het bezoek van Mikel Segers bespraken we hoe deze sociale woningen ingezet gaan worden voor het maken van nieuwe sociale woningen.

Hergebruik van materialen
Materialen zoals vorstpannen en deuren worden één op één heringezet. Houten kapplanken worden door ‘Destijdsch’ ingezet voor het maken van nieuwe vloeren en balkhout wordt in dit project ingezet voor het maken van circulair meubilair.

Verder wordt het hout dat geen één op één herbestemming krijgt, ingezet voor het maken van nieuw plaatmateriaal. Dit gebeurt in het productieproces van Urban Mining Collective partner Unilin. Unilin sluit samen met Chainable de cirkel die van het circulaire plaatmateriaal weer nieuwe circulaire keukens maakt. Woonpartners past deze circulaire keukens vervolgens toe in haar eigen woningen. De cirkel wordt hier dus letterlijk rond gemaakt.

Oproep
Tijdens het bezoek in Helmond deed Rob tevens een oproep; kunnen jullie helpen? Ook in dit project komen grote hoeveelheden keramisch materiaal vrij. Dankzij de samenwerking met Wienerberger Nederland maken New Horizon en Wienerberger hier circulaire bakstenen van, genaamd; CicloBricks. Zo worden sociale woningen letterlijk nieuwe sociale woningen.

Momenteel zijn er al veel stenen geproduceerd en kunnen we projecten gebruiken waar deze gevelbakstenen kunnen landen. Impact maak je namelijk door hertoepassen. We kunnen ons voorstellen dat deze nieuwe gevelbakstenen enige uitleg behoeven. Tijdens de Circulaire Xperience by Wienerberger praat Wienerberger je volledig bij over alle kansen die er zijn omtrent het bouwen met o.a. CicloBricks.

We zijn trots op deze samenwerking, en we vertellen hier graag meer over! Het houten hart krijgt een mooie plek in het kantoor van Woonpartners wat ons erg positief stemt.

New Horizon Woonpartners Donorhart Donorgebouw

Terug naar actueel overzicht