Vierde donorhart uitgereikt aan Stebru

In opdracht van Stebru zijn wij onlangs gestart met de oogst van het voormalig zorgcomplex Lozerhof te Den Haag. Het gebouw gaat plaatsmaken voor een eigen ontwikkeling van Stebru; Maestro, een wooncomplex met 127 koopappartementen, 123 huurappartementen en 136 wooneenheden gericht op intensieve zorg en bijbehorende faciliteiten, commerciële ruimte en een stallingsgarage met daarboven op een gemeenschappelijke binnentuin.

Ook hier wordt de circulaire ambitie weer bekrachtigd met de overhandiging van ons houten donorhart; het symbool voor het ronde verhaal. Immers zonder donorgebouwen geen circulaire economie!

De geoogste materialen zullen hun weg wederom terugvinden in de bouwkolom. De grootste impact realiseren we door het hergebruik van beton en keramiek. Deze stromen worden geprepareerd om her toe te passen in Urban Mining Concrete en de CicloBrick.

Samenwerking Stebru en New Horizon
Dit project is een continuering van de samenwerking tussen Stebru en New Horizon. Eerder werd de circulaire ambitie van Stebru door New Horizon al ingevuld bij het project De Stadstuin in Den Haag, De Zaanse Helden in Zaandam en De Harmonie in Capelle aan den IJssel. Het inbrengen van donorgebouwen geeft Stebru het exclusieve recht om Urban Mining Concrete te kunnen toepassen binnen hun nieuwbouwprojecten.

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

Donorgebouw Stebru New Horizon

Terug naar actueel overzicht