Donorgebouw Dunoveste: niet slopen, maar ‘oogsten’

New Horizon maakt zich al jaren hard voor een circulaire economie. In onze ogen is de stad namelijk een bron van waardevolle materialen. Want waarom zou je lineaire materialen blijven inzetten als je met behulp van donorgebouwen ook circulaire bouwmaterialen kunt realiseren? Door zo duurzaam mogelijk te bouwen, putten we de aarde en onze grondstoffen niet langer onnodig uit.

Circulaire bouwmaterialen
Daarom oogst New Horizon materialen uit donorgebouwen die vervolgens hun weg terugvinden binnen de bouwkolom. Om deze ambities waar te maken zijn we continu op grote schaal op zoek naar donorgebouwen. Dit helpt ons de productie en distributie van circulaire bouwmaterialen te blijven waarborgen.

Project Doorwerth
We zijn er dan ook trots op dat tal van partijen onze ambitie delen en hieraan willen bijdragen door donorgebouw aan te dragen. Een mooi voorbeeld hiervan is project Dunoveste in Doorwerth. Delen van dit voormalig kantoorgebouw krijgen een nieuwe bestemming. New Horizon oogst materialen hiervan in opdracht van onze zusteronderneming Janssen de Jong Projectontwikkeling. Samen dragen we op deze manier bij aan een enorme CO₂-besparing. Bij het oogsten van de materialen komt het gebouw niet in brokken bij het afval terecht, maar gebruiken we onderdelen en grondstoffen zo veel mogelijk opnieuw andere in bouwprojecten.

Beton en keramiek
Wist u trouwens dat we de grootste impact realiseren door het hergebruik van beton en keramiek? Deze materialen worden geprepareerd en vervolgens opnieuw toegepast in Urban Mining Concrete en de circulaire gevelbaksteen CicloBrick. Met Urban Mining Concrete zorgen we zelfs voor een CO₂-reductie tot minimaal 63% ten opzichte van traditioneel beton.

Donorgebouw aanmelden
Wilt u samen met ons een circulaire economie tot stand en een donorgebouw aanmelden? Mail dan naar Rob van Lith of bel hem op 06 – 22 53 67 99.

Terug naar actueel overzicht