Voormalig verpleeghuis wordt donorgebouw

Voor Janssen de Jong Projectontwikkeling ontmantelt New Horizon de voormalige locatie van verpleeghuis Bloemendaal te Gouda.

Om de start van de ontmanteling van het complex symbolisch vorm te geven overhandigde Alex Verkuijlen, directeur New Horizon Urban Mining, een plaquette in de vorm van een hart aan de wethouder Rogier Tetteroo in bijzijn van Stefan Boere, regiomanager Janssen de Jong Projectontwikkeling. Met dit hart duiden we het gebouw aan als ‘donorgebouw’ waarmee wordt voorkomen dat vrijkomende, waardevolle, materialen verloren gaan. Na de oogst van bruikbare circulaire materialen en de asbestsanering in en rondom het pand zal de machinale ontmanteling plaatsvinden door New Horizon Oogstbedrijf B.V.

Stefan: “Dit is ook een bijzondere gebeurtenis voor ons. Dit is namelijk het eerste grote project dat Janssen de Jong Projectontwikkeling oppakt met zusterbedrijf New Horizon. Alle dochterondernemingen van Janssen de Jong Groep hebben circulariteit hoog in het vaandel staan. Wij willen een voorloper zijn in het ontwikkelen en toepassen van circulaire totaaloplossingen. Voor beweging in de markt zorgen en invulling geven aan een duurzame maatschappij die ook voor toekomstige generaties leefbaar is. Daar is dit project een mooi voorbeeld van!”
Wethouder Tetteroo: “Het project past bij de circulariteitsambities die wij als gemeente hebben. Daarnaast sluit het project mooi aan op onze wens voor gemengde wijken in de stad. Het is bijzonder dat er van de 59 woningen, 18 woningen worden gebouwd voor jongeren in de sociale huursector.”

Het perceel wordt onder de projectnaam ‘Livingstone Park’ door Janssen de Jong Projectontwikkeling herontwikkeld tot een fraai woongebied met 59 gevarieerde woningen. Het plan kent veel water en groen wat in combinatie met de positionering van woningen langs korte, informele ontsluitingsstraatjes zorgt voor een ontspannen, welhaast dorpse setting. En dat midden in een stad als Gouda, nabij alle stedelijke voorzieningen.

Donorgebouw New Horizon
V.L.N.R. Alex Verkuijlen (directeur New Horizon Urban Mining), Rogier Tetteroo (wethouder), Stefan Boere (regiomanager Janssen de Jong Projectontwikkeling).
Terug naar actueel overzicht