Flats worden donorgebouwen

Er is dit voorjaar gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de demontage van drie portiekflats van Mozaïek Wonen in Gouda Oost. Hier komen 47 nieuwe sociale huurwoningen voor terug. De demontage wordt op een speciale duurzame manier uitgevoerd. Het materiaal dat vrijkomt wordt hergebruikt bij de bouw van nieuwe woningen. Zo worden de flats zogenaamde donorgebouwen. Wethouders Rogier Tetteroo van Wonen en Hilde Niezen van Duurzaamheid hebben vandaag, op gepaste anderhalve meter afstand, het donorbord aangebracht. 

New Horizon gaat deze ontmantelingswerkzaamheden namens Mozaïek Wonen uitvoeren. New Horizon sloopt niet, maar oogst. Zij maken bijvoorbeeld van oud beton weer nieuw beton en zij kunnen van oude bakstenen weer nieuwe bakstenen maken. Een unieke, maar bovenal circulaire aanpak in Nederland. Eigenlijk heb je het dus niet meer over slopen, maar over oogsten. Het is geen winst in geld, maar wel winst voor het milieu. 

47 nieuwe sociale huurwoningen
Mozaïek Wonen gaat op de locatie in Gouda Oost, aan de Eendrachtsweg en Verzetslaan, 27 appartementen en 20 eengezinswoningen bouwen. Dit worden allemaal energiezuinige sociale huurwoningen in een groene omgeving.

De planning
De verwachting is dat de technische demontage in het najaar wordt gestart. Tot die tijd blijft het donorbord op het gebouw aan de Eendrachtsweg. Na de sloop van de gebouwen gaat de gemeente Gouda aan de slag met onder andere de voorbelasting en rioolwerkzaamheden. Mozaïek Wonen start in de eerste helft van 2022 met de bouw en verwacht in 2023 de woningen op te leveren.

Interesse?
Heeft u interesse in een woning? Kijk dan regelmatig op de website van WoningNet>Midden Holland. Ongeveer een half jaar voordat de woningen klaar zijn start de verhuur van de woningen.

Wijkontwikkeling
Dit project is onderdeel van de wijkontwikkeling in Gouda Oost. Hiervoor wordt door de gemeente Gouda in samenwerking met Woonpartners Midden-Holland en Mozaïek Wonen een aantal projecten uitgevoerd. Doel van het project Wijkontwikkeling is de revitalisering van het gebied, zodat een betere en prettiger wijk ontstaat.

Terug naar actueel overzicht