Heddes past Urban Mining Concrete toe

De bouwsector heeft een enorme impact op de CO2 footprint die we met elkaar achterlaten. Heddes Bouw & Ontwikkeling wil graag bijdragen aan het beperken van deze footprint door een positieve bijdrage te leveren aan circulair bouwen. Concreet betekent dit voor Heddes dat circulair bouwen onderdeel moet uitmaken van het DNA van alle medewerkers en het toegepast dient te worden in de praktijk. Circulariteit moet uit de theorie gehaald worden en omgezet worden in actie!

Nabij station Zaandam Kogerveld en gelegen langs de Prins Bernhardweg en Heijermansstraat ontstaat de komende jaren een nieuwe en levendige wijk met de naam Oostzijderpark. In opdracht van B.V. Oostzijderpark, een ontwikkelcombinatie bestaande uit de ontwikkelaars Timpaan en Ontwikkeladviseur, neemt Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. de realisatie van appartementengebouw blok A en appartementen gebouw de Meiboom voor haar rekening. De eyecatcher in het gebied vormt de 21 verdiepingen hoge woontoren welke Heddes realiseert voor MN services, deze zal straks een nieuw herkenningspunt worden binnen de stad. Daarnaast realiseert Heddes het woongebouw de Meiboom voor individuele kopers.

Zie hier op het project de Meiboom hoe Heddes voor het eerst ons Urban Mining Concrete toepast en hierdoor 218 ton CO2 bespaart ten opzichte van lineair beton. Door deze besparing worden ruim 1 miljoen autokilometers bespaard! Het zal hier niet bij blijven. New Horizon en Heddes zijn voor meerdere projecten plannen aan het maken waarbij Urban Mining Concrete toegepast kan gaan worden.

Urban Mining Concrete Heddes Bouw New Horizon

Terug naar actueel overzicht