Met Urban Mining krijg je echt een betere deal

Een circulaire economie realiseren als nieuw economisch model. Dat was destijds de insteek van Michel Baars. Het bleek een kwestie van learning on the job en grote flexibiliteit.

New Horizon helpt bedrijven met het realiseren van hun circulaire ambities door het leveren van gecertificeerde bouwmaterialen zoals beton, baksteen, bitumen, gips, aluminium etc. die elders al een leven achter de rug hebben. Lag de focus in het begin vooral op het verwerven van donorgebouwen om materiaal uit te oogsten, inmiddels ligt het accent op het leveren van bouwmaterialen.

Dat is een belangrijke omslag, stelt Michel Baars. ‘Eerst hadden we spullen die niemand wilde hebben. Nu zijn we de grootste leverancier van bouwmaterialen uit urban mining en raken we alles met gemak kwijt, omdat de aanpak concurrerend is. We zijn nu op het punt beland dat we beide aspecten – urban mining en levering van bouwmaterialen – kunnen opschalen. Voor sommige materialen, zoals beton en keramiek, zijn de kringlopen inmiddels rond. Onze aanpak loont – zeker in tijden van schaarste, transportproblemen en torenhoge prijzen.’

Urban Mining levert meervoudige winst op!

U leest het volledige artikel in VG Visie – Wintergasten.

VG Visie New Horizon

Terug naar actueel overzicht