Events bij Rutte & Wienerberger: komt u ook?

New Horizon ziet de stad als bron; wij zetten donorgebouwen in als voeding voor het creëren van nieuwe circulaire bouwmaterialen. Wij organiseren events over Urban Mining Concrete en de CicloBrick waarin we dieper ingaan op het vakgebied van Urban Mining en het proces van oogsten tot aan het leveren van circulaire bouwmaterialen. De grootste impact maak je door het daadwerkelijk toepassen van het geoogste materiaal. Hoe? Dat leert u tijdens de fysieke rondgangen.

Komt u ook naar een van deze gratis events? Schijf nu in via onze eventkalender!

Over Urban Mining Concrete

We lanceerden in dit kader de Smart Liberator, een innovatieve beton verwerkingstechniek die de oorspronkelijke, zuivere primaire bestandsdelen vanuit geoogst beton (zand, grind en cement) herwint. Van deze herwonnen grondstoffen produceren we Urban Mining Concrete!

Tijdens de rondgang nemen wij u mee door het productieproces. Van het oogsten van betonnen delen tot het eindproduct: een kwalitatief hoogwaardig beton met alle eigenschappen die uw project een solide basis geven. Zie de Smart Liberator in actie: een unieke productiestraat die zijn gelijke niet kent.

Over CicloBrick

Wienerberger introduceerde samen met New Horizon de CicloBrick.

De CicloBrick is traditioneel te verwerken standaard baksteen, maar in meerdere opzichten heel duurzaam en circulair. Als basisgrondstof wordt Nederlandse rivierklei gebruikt; duurzaam, want oneindig en lokaal beschikbaar. Daarnaast wordt 20 procent keramisch restmateriaal toegevoegd als grondstof aan de CicloBrick. Met behoud van alle functionele en esthetische eigenschappen als gevelbaksteen, is dat garantie voor een lange levensduur. Het restmateriaal wordt ‘geoogst’ en duurzaam gebroken vanuit de donorgebouwen door New Horizon. Aan het einde van de levensduur kan de CicloBrick op dezelfde wijze selectief gesloopt, verwerkt en als materiaal hergebruikt worden. Dat maakt de circulaire cyclus weer rond.

Terug naar actueel overzicht