Seminar; Brabant werkt aan ‘maakbaar Circulair’

Op 10 december jl. organiseerde New Horizon het seminar genaamd; ‘Brabant werkt aan maakbaar Circulair’. Tijdens deze regionale inspiratiesessie werden woningbouwcorporaties bijgepraat over circulariteit in de breedste zin van het woord. Dit initiatief is geboren vanuit het enthousiasme dat DOEN leidt tot meer impact.

De middag stond volledig in het teken van onvoorwaardelijk kennis delen wat ten grondslag lag aan de dialoog die hierop volgde! Onder begeleiding van Rob van Lith (New Horizon) kwamen sprekers als Hans van Houtum (NBA Architecten) en Michael Bol (Buro Kade) aan het woord. Zij lieten door middel van tastbare voorbeeldprojecten zien dat circulariteit direct toepasbaar is.

Een onderdeel van de middag was een Urban Mining Game waarin New Horizon de bezoeker door de circulaire bril, van de oogstmeester, naar de bebouwde omgeving laat kijken. Op een terrein als de Tramkade kwamen we ogen tekort. Op deze bruisende, culturele en creatieve hotspot is tevens het kantoor van Michael Bol gevestigd wat in samenwerking met het Urban Mining Collective bijna volledig circulair is vormgegeven.

New Horizon wil alle genodigden en de sprekers bedanken voor hun komst en de Brabantse gastvrijheid van Buro Kade! We hopen dat onze ambitie en kijk op de bebouwde omgeving bijgedragen heeft aan een inspirerende middag.

Terug naar actueel overzicht