Optimaal wonen en leven in Hydepark

Alex Verkuijlen is directeur van het Oogstbedrijf, binnen New Horizon Urban Mining is hij derhalve verantwoordelijk voor het ontmantelen van gebouwen. In plaats van regulier slopen, demonteert het Oogstbedrijf bestaande opstallen om vervolgens de vrijkomende materialen en grondstoffen direct geschikt en beschikbaar te hebben voor hergebruik. Door deze wijze van demonteren oftewel ‘oogsten’ realiseert New Horizon Urban Mining voor ruim 80 procent van de vrijkomende materialen en grondstoffen een beter alternatief dan recycling.

Hyde Park

Hyde Park is een vooruitstrevende nieuwe stadswijk met als uitgangspunt optimale kwaliteit van leven voor haar bewoners. De groene wijk heeft een hoofdstedelijk karakter. Naast de 3.500 tot 4.000 stijlvolle nieuwe woningen zijn er tal van sportfaciliteiten plus een keur een restaurants, cafés, parken en winkels in de directe omgeving die je van alle gemakken voorzien.

Voor de realisatie van Hyde Park Hoofddorp is het noodzakelijk dat de bestaande 120.000 m2 kantoorgebouwen plaats maken voor nieuwbouw. New Horizon vervult bij de ontmanteling de rol van hoofdaannemer en schakelt specialisten vanuit diverse bouwdisciplines in om goed te bepalen wat en hoe er exact geoogst kan worden. Dit verschilt per gebouw en materiaalsoort. Sommige gebouwen zijn slechts vijf jaar geleden gerenoveerd waardoor veel van de materialen kunnen worden hergebruikt. Denk hierbij aan kabelgoten, hang -en sluitwerk, deuren, scheidingswanden, PVC en PE leidingen, ook worden beton en baksteen teruggebracht naar hun basis grondstoffen.

Voor alle materialen probeert New Horizon een nieuwe bestemming te vinden. Het meeste wordt business-to-business aangeboden, maar er zijn ook materialen die niet in een grote hoeveelheid aangeboden worden. Zo kan een tafel een nieuw leven krijgen bij de particulieren via de UP-store van New Horizon. De enorme sierboom die is achtergelaten in een van de kantoorgebouwen heeft al een nieuwe bestemming gevonden. De kunstboom siert nu een architectenbureau in het zuiden van Nederland.

Hergebruik is in alle opzichten beter.

Terug naar actueel overzicht