Metropolitan, medewerkers op de 1ste plaats

Het kantoor Metropolitan aan de rand van de Amsterdamse Zuidas wordt verduurzaamd naar energielabel A. Het kantoor van 10.000 m2 uit 1969 wordt geheel omgebouwd tot multi-tenant gebouw. Het gebouw krijgt een transparante en esthetieke make-over, waarbij het karakter van het gebouw door de renovatie wordt verstrekt.

 

Heembouw heeft New Horizon Urban Mining benaderd om de ontmantelingswerkzaamheden van het inbouwpakket en gevels uit te voeren naar aanleiding van de eerdere ervaringen die zij hebben samen opgedaan bij de ontmanteling van het gemeentehuis Zuidplas. Een kantoor moet bijdragen aan de gezondheid van uw medewerkers. Een duurzaam kantoor is niet automatisch een gezond kantoor. Bij een duurzaam gebouw staat (vaak) de energiezuinigheid voorop, terwijl bij een gezond kantoor de welzijn van de medewerkers op de 1e plaats staat. Heembouw heeft een 6-stappenplan ontwikkeld om een bestaand kantoor te renoveren tot een duurzaam én gezond kantoor. Hoe doen zij dat? Dat ziet u hier.

Het vijf verdieping tellend gebouw levert naast een grote hoeveelheid aan herbruikbaar materiaal op zoals; ruim 800 m1 kabelgoot, hang -en sluitwerk, hard houten kozijnen, 380 m2 systeemwanden en een volledige glazenwassersinstallatie, ook bijna 1.500 m2 bitumen op, welke als grondstof zal gaan dienen voor onze circulaire dakrollen Citumen. Nadat het inbouwpakket is verwijderd zal de omvangrijke asbestsanering worden uitgevoerd.
Terug naar actueel overzicht