VORM Vastgoed op een circulaire missie

Op 22 augustus was het Earth Overshoot Day: de dag waarop we – als mensheid – collectief meer van de natuur hebben verbruikt dan dat de Aarde in één jaar kan vernieuwen. Kortom: sinds 22 augustus staan we rood bij onze planeet, tot en met 31 december.

Bij VORM voelen we ons verantwoordelijk om verantwoord met grondstoffen om te gaan en te bouwen met materialen met een minimale milieubelasting. We hebben tenslotte maar één thuis. Één aarde! Wij kiezen zoveel mogelijk voor circulair bouwen en richten ons op waardebehoud door continue hergebruik.

Hierin vonden wij een partner: New Horizon Material Balance. Zij slopen niet, maar oogsten. Waarna zij de materialen weer aanbieden. Samen met New Horizon richten wij ons zoveel mogelijk op waardebehoud in plaats van waardeverlies. Neem bijvoorbeeld het project Oostenburg. Het gebouw De Vijzel wordt opgetrokken uit circulair beton van New Horizon.

Samen met New Horizon vullen wij onder andere tenders op een grensverleggende manier in. In die samenwerking zijn we een winnend team en realiseren onze gemeenschappelijke circulaire missie. Ook in de toekomst gaan we gebouwen doneren. Het materiaal dat vrijkomt van donorgebouwen wordt hergebruikt bij de bouw van nieuwe woningen. Zo werken we samen aan een duurzame wereld.

Bron: VORM Vastgoed

Terug naar actueel overzicht