Circulaire Xperience by Wienerberger

CicloBrick Wienerberger New Horizon

De baksteen met een verleden; CicloBrick

Recent introduceerde Wienerberger en New Horizon gezamelijk de CicloBrick;

de baksteen met een verleden. Met dit motto introduceert Wienerberger in intensieve samenwerking met New Horizon de circulaire gevelbaksteen CicloBrick. 

Hoewel een traditioneel te verwerken standaard baksteen, is de CicloBrick in meerdere opzichten heel duurzaam en circulair. Als basisgrondstof wordt Nederlandse rivierklei gebruikt; duurzaam, want oneindig en lokaal beschikbaar. Daarnaast wordt 20 procent keramisch restmateriaal toegevoegd als grondstof aan de CicloBrick. Met behoud van alle functionele en esthetische eigenschappen als gevelbaksteen, is dat garantie voor een lange levensduur. Het restmateriaal wordt ‘geoogst’ en duurzaam gebroken door Urban Mining specialist New Horizon. Aan het einde van de levensduur kan de CicloBrick op dezelfde wijze selectief gesloopt, verwerkt en als materiaal hergebruikt worden. Dat maakt de circulaire cyclus weer rond.

Programma

  • We nemen u mee door het hele proces van het oogsten van grondstoffen, de verwerking, het productieproces tot aan het leveren van de CicloBrick. Uiteraard delen we de specificaties van deze circulaire baksteen en de alternatieven die Wienerberger biedt zoals de ClickBrick, EcoBrick en de Cradle to Cradle gecertificeerde gevelbakstenen.
  • Naast deze producten bespreken we de overige circulaire innovaties die tot stand zijn gekomen uit Urban Mining.
  • Rondleiding Xperience Center van Wienerberger! Laat je inspireren over alle circulaire oplossingen die Wienerberger en New Horizon te bieden hebben.

De circulaire excursie neemt twee uur van uw tijd in beslag. U kunt zich hier aanmelden!

CicloBrick Wienerberger New Horizon

Terug naar Evenementen overzicht

Praktische informatie

Datum:
22 februari 2023
Tijd:
13:30 - 15:30
Lokatie:
Platinaweg 11, 6662 PR Elst

Programma

We nemen u mee door het hele proces van het oogsten van grondstoffen, de verwerking, het productieproces tot aan het leveren van de CicloBrick. Uiteraard delen we de specificaties van deze circulaire baksteen en de alternatieven die Wienerberger biedt zoals de ClickBrick, EcoBrick en de Cradle to Cradle stenen.

Meld u hier aan! Deelname aan het evenement is gratis.

Contactpersoon

Erik Koremans

Directeur

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans