Duurzaam en circulair zorgvastgoed

Hoe maakt u zorgvastgoed duurzaam en circulair? Wat is de huidige regelgeving en wat is een logisch stappenplan om met uw zorgvastgoed te voldoen aan de Green Deal voor de zorg?

Tijdens dit webinar geeft AAG tekst en uitleg hierover en lichten zij het plan van aanpak toe. Ze lichten de Routekaart Duurzaam Zorgvastgoed toe, aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de zorg. Daarnaast neemt onze collega Rob van Lith jullie mee in het Circulair Bouwen.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit GRATIS webinar over Duurzaam en circulair zorgvastgoed op 10 november van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Routekaart duurzaamheid
Als het over duurzaamheid in de zorg gaat, is het allereerst belangrijk de verschillende wetgeving en duurzaamheidsbegrippen uit elkaar te houden. Wat is nu bijvoorbeeld het verschil tussen de EED-rapportages en de Routekaart Duurzaamheid. En wordt er met de Routekaart Duurzaamheid voldaan aan alle pijlers vanuit de Green Deal voor de zorg? Aan de hand van praktijkvoorbeelden lichten we dit aan u toe. Daarnaast laten we zien wat de verbinding is tussen de Routekaart Duurzaamheid en een Strategisch Vastgoedplan of Meerjaren Onderhoudsplan. Daarbij lichten we ook toe waarom het logisch kan zijn het ene gebouw juist wel te verduurzamen en het andere gebouw juist niet.

Circulair zorgvastgoed
Circulariteit is één van de pijlers uit de Green Deal voor de zorg, maar soms nog lastig concreet te maken. Tijdens het webinar zal New Horizon de circulaire praktijkmogelijkheden van vandaag en morgen aan u toelichten, op het gebied van circulair bouwen. Dit is voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw interessant. Sterker nog, zelfs voor een te slopen pand is dit interessant! Wij vertellen hier graag meer over tijdens de webinar.

U kunt zich hier aanmelden!

AAG Duurzaamheid & Circulariteit

Terug naar Evenementen overzicht

Praktische informatie

Datum:
10 november 2021
Tijd:
14:00 - 15:30
Lokatie:
Online: u heeft alleen een rustige werkplek en computer met camera en audio nodig. Het webinar wordt gegeven via Zoom.

Programma

De volgende onderwerpen staan op de agenda:

  • Introductie duurzaamheid in de zorg
  • Wet- en regelgeving duurzaam vastgoed
  • Praktijkvoorbeeld Routekaart duurzaamheid
  • Circulair bouwen (door New Horizon)

U kunt zich hier aanmelden.

Contactpersoon

Erik Koremans

Directeur

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans