NRP Circulair

NRP Circulariteit New Horizon

Met een flinke dosis inspiratie de zomer in!

In de laatste digitale bijeenkomst van NRP voor de zomer, neemt een mooie cast van NRP partners je mee in hun duurzame en circulaire projecten en samenwerkingen.

Eva Hermans (Programmamanager Huisvesting bij De Nederlandsche Bank) vertelt over de renovatie van het hoofdkantoor. Het gebouw wordt met liefde in ere hersteld, met daarbij flinke duurzame en circulaire ambities. Ook de Satelliet komt aan bod. De bijna 30 jaar oude, ronde toren is in het vernieuwde gebouw overbodig en krijgt een tweede leven op een andere plek in Amsterdam. DNB wil hiermee iets teruggeven aan de stad, maar ook bijdragen aan een circulaire economie. Zij doen dit in samenwerking met New Horizon Urban Mining B.V.

Erik Koremans (Directeur New Horizon Material Balance) en Louis Camps (Directeur Cluster Wonen bij Janssen de Jong Groep) vertellen hoe de organisaties de handen ineen geslagen hebben om daarmee versneld naar een circulaire economie te gaan.

Mirjam Schmull van Brokkenmakers vertelt alles over het circulaire project ‘Van Dom tot steengoed’ dat het bureau samen met Nico de Bont heeft geïnitieerd. Met het project worden zoveel mogelijk stukjes van de Dom, hoe klein ook, hergebruikt. Doel is om eind 2024 het restmateriaal van de restauratie van de Domtoren volledig circulair ingezet te hebben.

Kortom: volop inspiratie om met veel energie de zomer in te gaan!

Aanmelden kan via; https://nrp.nl/agenda/webinar-nrp-circulair-leren-van-unieke-projecten-en-samenwerkingen

NRP Circulariteit New Horizon

Terug naar Evenementen overzicht

Praktische informatie

Datum:
24 juni 2021
Tijd:
15:00 - 16:30
Lokatie:
Online
Inschrijven kan via de link in de tekst

Programma

Contactpersoon

Erik Koremans

Directeur

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans