Meer weten?

Contact

Erik Koremans

Directeur Material Balance

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans

Chainable

In de huidige zakelijke markt in Nederland worden zo’n 200.000 keukens per jaar vervangen. Dit staat gelijk aan 40.000 ton aan spaanplaat dat hierbij vrijkomt en helaas belandt dit in de meeste gevallen in de verbrandingsoven.

Chainable maakt hier een einde aan, door circulaire, modulaire keukens te maken die een einde maken aan het gigantische afvalprobleem in de keukensector. Door anders na te denken over het gebruik van een keuken, is een innovatief keukenconcept voor de zakelijke markt ontwikkeld. Een keuken die ontworpen is voor remontage en hergebruik. Het klikbare stalen frame, de duurzaam gewonnen granieten keukenbladen en gehard glazen achterwanden zijn hier de basis van. Deze basis kan 60 jaar blijven staan, ofwel drie standaard keukenlevens. Dankzij deze basis kan al 47% aan plaatmateriaal worden bespaard.

Waar een traditionele, lineaire keuken normaalgesproken na 15-20 jaar wordt weggegooid, vindt bij een Chainable keuken na deze periode enkel een schilvervanging (plaatmateriaal en fronten) en een poetsbeurt plaats. Zo ziet de keuken er weer als nieuw uit en kan hij weer een keukenleven mee. Als de keuken toch een woning in zijn geheel moet verlaten, worden de gebruikte materialen teruggekocht. Afval bestaat immers niet en wordt door de onderneming gezien als grondstoffen voor nieuwe keukens.

Chainable is onderdeel van het Urban Mining Collective en helpt daarbij woningcorporaties en beleggers in de transitie naar een circulaire economie en een duurzaam gedachtengoed ligt daaraan ten grondslag. Meer weten, of eens kennismaken? Neem dan contact op via Chainable!

 

 

Circulaire proposities – voor ieder wat wils

Chainable keukens zijn niet te koop. Althans, wellicht niet zoals u dat gewend bent. De keukens worden aangeboden in drie smaken “K-a-a-S” ofwel, Kitchen-as-a-Service.

Hierin kan een combinatie gevonden worden van het aanschaffen van een keuken en energiezuinige apparatuur, of het leasen daarvan. In het geval van koop gaat dit altijd gecombineerd met een terugkoopverklaring en een serviceovereenkomst. Zo worden de keukens in tip-topstaat gehouden gedurende de hele levensduur.

In het geval van lease worden de klanten compleet ontzorgd voor een vast bedrag per maand. Zo zijn er vooraf geen grote investeringen nodig om het woningbezit te verduurzamen en circulariteit de nieuwe standaard te maken.

Circulaire keukenprojecten

Tot op heden zijn er zo’n 100 keukens opgeleverd en heeft het bedrijf ruim 400 keukens in de geplande portefeuille. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van reeds opgeleverde projecten.

Bekijk meer projecten van Chainable hier!

Chainable circulaire keuken New Horizon
Chainable circulaire keukens New Horizon
Chainable circulaire keuken New Horizon