DOOR ARCHITECTEN

“Je kunt in je eentje voorop lopen, maar alleen kom je niet ver.
Bij voorop lopen hoort ook omkijken.”

Karin Dorrepaal en Saskia Oranje zijn het roerend met elkaar eens. Samen kom je verder. In 2014 richtten zij het Amsterdamse architectenbureau DOOR op. Het bureau ademt letterlijk en figuurlijk het circulaire gedachtengoed,  een uitgangspunt dat door beide partners ten volle wordt nagestreefd. ‘Gevraagd en ongevraagd benoemen en benutten we kansen voor de circulaire economie’, zo valt te lezen op hun website. Het Circular Design Collective (CDC) wordt door hen dan ook omarmd.

“Een van onze doelen is altijd geweest om partijen waar wij mee samenwerken aan te zetten tot circulair werken. Hier hebben we een mooi voorbeeld van. Voor de ontwikkeling van ons PIT lab zochten we gebruikte raamkozijnen. We benaderden een leverancier, die ons in eerste instantie wat bevreemd aankeek. Hij dacht met ons mee en wist onze vraag uiteindelijk in te vullen. Nu heeft hij volledig circulaire kozijnen in zijn assortiment.

Op kleine schaal dragen we ons steentje bij aan de transitie naar een circulaire bouwwereld. We voelen ons voorloper, maar daarbij hoort ook stilstaan om te kijken of de rest meedoet. Het CDC gaat opschaling hierin mogelijk maken. Niet alleen door de onderlinge kennisdeling, maar ook het wegnemen van complicerende factoren voor onze klanten. Er zijn nog veel opdrachtgevers angstig voor het onbekende. Zij vragen zich af of circulaire projecten haalbaar zijn. Een groot voordeel is dan ook de continue materiaalstroom vanuit New Horizon. Daarmee wordt de problematiek aan de vraagzijde vergemakkelijkt. Partnership binnen het CDC zorgt verder voor vertrouwen, er zitten zoveel credits. Je hoeft dan niet zelf elke keer het wiel uit te vinden. Daarnaast kunnen we als beroepsgroep beter uitdragen dat architecten een relevante rol spelen in de circulaire bouw.

We hebben niet lang na hoeven denken over het partnership. Het CDC past bij ons. We kunnen hier onze rol pakken, leren en bijdragen aan een betere wereld. We kunnen dit niet niet doen. Want dit zijn wij.

DOOR Architecten

DOOR architecten is opgericht in 2014 door Karin Dorrepaal en Saskia Oranje. Wij staan voor open ontwerpen, want samen kom je gewoon verder. We geloven dat een blijvend duurzaam resultaat groeit door collectieve ontwikkeling. Dat uit zich in heldere architectuur, mooie ruimtes en fijne stedenbouw. We houden van aanpakken. We denken breder dan het ruimtelijke en ontwerpen een innovatief proces, waarin andere expertises actief worden verbonden. Onze kracht? Sterke strategieën én een eenvoudige eerste stap. Gevraagd en ongevraagd benoemen en benutten we kansen voor de circulaire economie. Altijd, in elk project. Wij zijn een hecht team van vakmensen, die doen waar ze van houden en goed in zijn!

DOOR architecten
doorarchitecten.nl
Kastrupstraat 11c
1043 CR Amsterdam

Tel: +31 (0)61 460 37 01
Email: info@doorarchitecten.nl

 

Karin Dorrepaal
LinkedIn: linkedin.com/in/karin-dorrepaal-815480
Email: kd@doorarchitecten.nl
Mobiel: 06-21876587