Re-Tech

Naast circulaire bouwmaterialen uit Urban Mining en Biobased bouwmaterialen hanteren wij ook nog een categorie die ook als circulair bestempeld kan worden.

Het betreft hier nieuwe bouwmaterialen die in hoge mate de- en/of remontabel zijn en dus goed terugneembaar zijn, om vervolgens steeds weer te kunnen worden toegepast in (nieuw)bouwprojecten. Het assortiment van deze circulaire bouwmaterialen, noemen wij Re-Tech.

Re-Tech materialen kenmerken zich door enerzijds een hoge Circulariteitsindex en anderzijds een lage Milieukostenindicator.

Re-Tech New Horizon

Producten met lage milieukosten

Verschillende partners uit het Urban Mining Collective bieden reeds producten die aantoonbaar kunnen bijdragen aan het bouwen met lage milieukosten.

Zij hebben productieprocessen voorzien van secundaire grondstoffen met als doel de MKI-waarde te verlagen. Deze producten (met een lage MKI-waarde) dragen bij aan het bouwen met een MPG-normering (MilieuPrestatie Gebouw). Ook zijn de producten opgenomen in Nationale Milieudatabase. Het NMD biedt onafhankelijk een overzicht met producten die het milieu minder zouden belasten dan traditionele bouwmaterialen.

Re-Tech assortiment UMC partners

Deze circulaire koplopers hebben reeds een Re-Tech assortiment waarmee u morgen aan de slag kunt.

Wavin New Horizon Urban Mining Collective
Icopal New Horizon Urban Mining Collective
Draka New Horizon Urban Mining Collective
CicloBrick Wienerberger New Horizon