Meer weten?

Contact

Erik Koremans

Directeur Material Balance

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans

Samen circulair bouwen

Stiho is al sinds 1926 dé groothandel in bouwmaterialen, hout en plaat voor bouwend Nederland. Giebels levert als groothandel sinds 1903 ijzerwaren en gereedschappen. Op de Stiho-bouwpleinen vinden klanten de formules Stiho en Giebels door heel Nederland onder één dak.

Stiho en Giebels zijn partners van het eerste uur van het Urban Mining Collective. De groothandel maakt circulair bouwen voor iedereen toegankelijk. Met duurzaamheid als speerpunt zorgen Stiho en Giebels dat materialen uit slooppanden (oogstpanden!) niet langer verloren gaan, maar opnieuw op de markt worden gebracht. Materialen die kwalitatief net zo goed zijn, van dezelfde prijs en veel duurzamer. De gebruikte bouwmaterialen kennen dezelfde certificeringen en kwaliteiten van een nieuw product. Grondstoffen weggooien is niet van deze tijd. Circulaire materialen bestel je bij Stiho net zo makkelijk en eenvoudig als nieuwe materialen.

 

Stiho New Horizon Urban Mining Collective

 

Giebels New Horizon Urban Mining Collective

Stiho en Giebels bieden een ruim assortiment aan circulaire producten

  • Circulair hout
  • Circulair sanitair
  • Urban Mining sloten
  • Deuren en lijstwerk
  • Urban Mining deurbeslag
  • Urban Mining Concrete (circulair beton)

Naast het aanbieden van circulaire producten screenen we de komende jaren het volledige assortiment van Stiho en Giebels. We leggen alles langs de duurzaamheidsmeetlat. Hiermee zetten Stiho en Giebels druk op de ambitie van de branche: in 2030 moet 50% van de gebruikte materialen circulair zijn. Ook stimuleren we verduurzaming in alle schakels van de keten.

Het volledige assortiment circulaire producten in onze webshop vind je hier.

Referentieprojecten

Stiho en Giebels omarmen ook duurzame initiatieven en projecten. In samenwerking met New Horizon heeft Stiho circulaire materialen geleverd voor diverse projecten, onder andere het circulaire hoofdkwartier Circl van ABN Amro en de Triodos Bank. Een ander voorbeeld is het leveren van materialen voor het Arsenaal van de Universiteit van Leiden.

Urban Mining Concrete

Klanten kunnen ook bij Stiho terecht voor circulair beton: Urban Mining Concrete. Het beton wordt gewonnen uit oogstpanden en verwerkt tot ‘nieuw’ beton. Een mooie samenwerking tussen de Rutte Groep en New Horizon Material Balance. Dankzij dit beton kan minimaal 65% CO2 bespaard worden ten opzichte van traditioneel.

Het beton is exclusief verkrijgbaar bij de bouwpleinen Amsterdam Amstel, Amsterdam Houthavens, Alkmaar, Beverwijk, Haarlem Waardepolder en Haarlem Zuid. Meer vestigingen volgen snel.

Bouw jij samen met ons mee aan een duurzame wereld en een circulaire toekomst? Bekijk meer informatie op www.stiho.nl