Meer weten?

Contact

Erik Koremans

Directeur Material Balance

06 - 22 94 57 29

Mail Erik Koremans

ZND Nedicom - Specialist op het gebied van duurzame daken en gevels

Blijven innoveren en werken aan een duurzame toekomst. Dat is de missie van ZND Nedicom. De focus ligt op the future building envelope. Oftewel: het ontwerpen en realiseren van de toekomstige buitenschil van gebouwen. Van isolatie tot afwerking. Van energie tot groen. Van circulair tot intelligent. Van idee tot realisatie.

Niet gek dat ZND Nedicom kiest voor oogsten, hergebruiken en recyclen in plaats van slopen, storten of verbranden. Al vanaf moment één zijn zij betrokken bij het Urban Mining Collective. Binnen dit collectief delen ze kennis en ontwikkelen ze innovatieve methodes met andere leden om het oogsten mogelijk te maken. ZND Nedicom zorgt er samen met New Horizon voor dat oogsten niet alleen goedkoper is dan slopen, maar ook veel leuker.

 

Circulaire dakbedekking

Citumen is een vorm van circulaire dakbedekking. ZND Nedicom was het allereerste bedrijf dat samen met New Horizon en Icopal deze innovatie de markt in katapulteerde. En met succes. Bij Citumen worden oude daken geoogst en het recyclaat toegepast in nieuwe dakrollen. Met het volledige circulaire dak is ook aan isolatie en losmaakbaarheid gedacht. Met als groot voordeel de terugnamegarantie. Zodra het dak het einde van de levensduur bereikt, verwijdert ZND Nedicom samen met New Horizon het materiaal en nemen het weer mee terug. Uiteraard is dit volledig kosteloos.

Citumen ZND Nedicom New Horizon

Circulaire gevelbekleding

Wat betreft duurzaamheid is er ook bij gevels nog een hoop te behalen. Daarom maakt ZND Nedicom steeds meer gevels in hout. Dat is bij uitstek een circulaire oplossing. In combinatie met de achterconstructie realiseren zij gevelsystemen die losmaakbaar zijn. En dat is een belangrijk aspect. Aan het einde van de levensduur zijn de gevelpanelen weer her te gebruiken of te recyclen.

Duurzaam bouwen

Bij het realiseren van circulaire gebouwen houdt onze missie niet op. We richten ons op meer duurzame aspecten.

Intelligente daken

Dankzij Internet of Things (IoT) worden onze gebouwen steeds intelligenter. De buitenschil van een gebouw levert hierin ook een bijdrage. Zo meten we met sensoren vocht, temperatuur en druk. En da’s handig. Je krijgt seintjes als er een lekkage is, er sprake is van water- of sneeuwophoping, het groendak een plens water nodig heeft, als het tijd is voor onderhoud en zelfs als er een ongenode gast op het dak loopt. De mogelijkheden zijn bijna oneindig.

 

 

Referentieprojecten

PUUR Wonen

Fontys Rachelsmolen

Citumen in de praktijk

Brandweerkazerne Uden

Groene daken en gevels

Het Nederlandse klimaat verandert. Tegenwoordig kijkt niemand meer op van een flinke hoosbui waardoor straten blank komen te staan. Ook met de lange periodes van hitte en droogte zijn we bekend. Gebouwen kunnen een grote rol spelen in het klimaatbestendig maken van onze steden. Bijvoorbeeld met groene daken en gevels om de hittestress te verminderen of de biodiversiteit te verhogen. En wat dacht je van daktuinen met waterretentie om wateroverlast te voorkomen? ZND Nedicom bedenkt, ontwikkelt en realiseert het.

Zonne-energie daken en gevels

Ook voor zonnedaken ben je bij ZND Nedicom aan het juiste adres. Ze bieden standaard panelen en lichtgewicht zonnefolie voor daken waar weinig gewicht op mag liggen. Maar wist je dat we in de toekomst ook gevels nodig hebben om een gebouw energieneutraal te maken? Gelukkig hebben bedachten ze hiervoor een oplossing. In de vorm van geïntegreerde zonnegevels waarbij een paneel niet alleen de buitenschil vormt maar ook de kleur en structuur heeft die je wenst.

ZND Nedicom New Horizon