Hydro nieuwe partner van het Urban Mining Collective

Hydro is actief en specialist in bouwsystemen voor aluminium gevels voor nieuwbouw, renovatie en restauratie.

New Horizon maakt grondstoffen en materialen uit slooppanden geschikt voor hergebruik. Hydro heeft net als New Horizon een circulaire missie en gaan zich als nieuwe samenwerkingspartner inzetten voor het sluiten van de kringloop van aluminium gevels.

De eerste oogst waarmee we samen de kringloop gaan sluiten komt uit het voormalig Amphia ziekenhuis te Breda dat wij als donorgebouw in opdracht hebben gekregen van BPD Gebiedsontwikkeling. Het geoogste aluminium wordt omgezet in Hydro CIRCAL. Momenteel biedt Hydro Hydro CIRCAL® 75R aan, met ten minste 75% aluminium uit post-consumer schroot – een van de kleinste CO2-voetafdrukken ter wereld: bij 2,3 kg CO2-uitstoot per kilo aluminium. Dit is 6 keer minder dan het wereldwijde gemiddelde voor primaire winning. Een ongelofelijke circulaire impact en mooie toevoeging aan ons collectief.

Samen met de partners uit het Urban Mining Collective levert New Horizon Material Balance een assortiment aan circulaire bouwmaterialen aan de markt. Deze circulaire materialen dragen bij aan een circulaire economie door lagere CO₂ uitstoten en lagere MKI-scores.

Hydro New Horizon Urban Mining Collective
V.L.N.R. Perry Hermans (Hydro) & Erik Koremans (New Horizon Material Balance) – Frans Bakker (New Horizon Oogstbedrijf)
Terug naar actueel overzicht